Vad är teaterskolan?

Sommarteatern tillsammans med Medborgarskolan erbjuder teater/musikal och sångkurser för barn, ungdomar och vuxna. Sommarteatern har varje år sin välbesökta familjemusikal på sommaren ute vid Åbergs Trädgård. Har du varit och tittat? Alla skådespelare på scenen har antingen varit med i teaterskolan eller deltar fortfarande i teaterskolan för att lära sig nya saker. Ledarna till alla grupperna är skådespelare från ensemblen. I slutet av terminen spelas en föreställning för familj och vänner upp, där eleven visar tillsammans med de andra eleverna vad de arbetat med under terminens gång. Man repar med sin grupp en gång i veckan.

Teaterskolan har grupper för alla åldrar med start vid 7 år. Våra grupper är uppdelade efter olika steg, som både symboliserar ålder och om de är avancerade eller för nybörjare/fortsättning. Läs nedan om alla våra grupper och anmäl dig till vårterminen 
Teaterskolan pågår under en termin för Steg 1–2 och två terminer för Steg 3–6, en gång i veckan. Ledarna skriver ett manus och väljer den föreställning som gruppen ska repa på under kursens gång. Rollerna delas ut av ledarna beroende på tidigare visad kunskap och vad som utvecklar varje elev.

Anmälan öppnar 1 Juli 2022

Höstens grupper och anmälan till dessa kommer att släppas här på hemsidan den 1 Juli 2022. Håll utkik och anmäl dig/ditt barn till en rolig termin med teater, sång och dans.