Vad är teaterskolan?

Sommarteatern erbjuder teater/musikal och sångkurser för barn, ungdomar och vuxna. Sommarteatern har varje år sin välbesökta familjemusikal på sommaren ute vid Åbergs Trädgård. Har du varit och tittat? Nästan alla skådespelare på scenen har antingen varit med i teaterskolan eller är fortfarande med i teaterskolan för att lära sig nya saker. 

I slutet av terminen spelas en föreställning för familj & vänner upp, där eleven visar tillsammans med de andra eleverna vad de arbetat med under terminens gång. Man repar med sin grupp en gång i veckan. 

Teaterskolan har grupper för alla åldrar med start vid 7 år. Våra grupper är uppdelade efter olika steg, som både symboliserar ålder och om de är avancerade eller för nybörjare/fortsättning. Läs nedan om alla våra grupper och anmäl dig till höstterminen - anmälan öppnar 1 Juli.

Teaterskolan pågår under en termin för Steg 1–2 och två terminer för Steg 3–6, en gång i veckan. Ledarna skriver ett manus och väljer den föreställning som gruppen ska repa på under kursens gång. Rollerna delas ut av ledarna beroende på tidigare visad kunskap och vad som utvecklar varje elev. 

LEDARE

Ledarna för teaterskolans olika klasser är skådespelare från sommarteaterns föreställningar.

Hannes Nilsson, Anna Ståhl, Alicia Nilsson, Olivia Eriksson, Emelie Resman, Frida Ljunggren, Ellen Leufstedt och Jimmy Johansson.

PLATS

Sommarteaterns replokaler finns i samma hus som KFUM Ystad.
Adress
Björnstjernegatan 18 i Ystad,
på regementsområdet bredvid Ystad Studios.

KURSAVGIFT

Kursavgiften står vid respektive grupp längre ner på sidan. Faktura skickas på mail. 

Kursavgiften betalas varje termin/halvår. 


TERMINEN

Steg 1

HT 2021 = Vecka 3 - Vecka 18 

Steg 3–6

HT 2021 = Vecka 34 - Vecka 50
VT 2021 = Vecka 3 - Vecka 24 

ANMÄLAN

Du anmäler dig till en grupp. Anmälan till alla våra grupper gör du via respektive grupp längre ner på sidan. Din anmälan är bindande. 

En anmälan måste göras inför varje termin. Undantag är för de grupper som repar dubbeltermin, de anmäler bara sig vid höstterminen.
 

STEG 1

Teatergruppen Steg 1 är för barn födda 2010 till 2014. Under terminens gång kommer eleverna arbeta med teaterns grunder. Exempel på områden som kommer beröras: Agera och bli bekväm på scen, tala högt, sjunga, samarbeta med andra på scen och naturligtvis ha kul. Gruppen repar 15 tillfällen och spelar sedan upp den föreställning de repat på hela terminen för familj och vänner.


Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.


Steg 2

Teatergruppen Steg 2 är för barn/ungdomar födda 2005 till 2009. Under terminens gång kommer eleverna arbeta djupare med helheten av en föreställning. Både inom teater/skådespeleri och sång/musik. Exempel på områden som kommer beröras: Agera och bli bekväm på scen, tala högt, sjunga, utföra enkel koreografi, samarbeta med andra på scen, analysera en karaktär, se helheten av hur man gör en föreställning och naturligtvis ha roligt! Gruppen repar 15 tillfällen och spelar sedan upp den föreställning de repat på hela terminen för familj och vänner.


 

Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.Steg 3

Teatergruppen Steg 3 är en nystartad grupp för alla som är 16+. Både ungdomar och vuxna är välkomna att delta i denna nybörjar/fortsättningskurs. Gruppen är för dig som är sugen på att stå på scen, skådespela och sjunga. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs. Blandningen kommer bara göra att alla i gruppen utvecklas. Exempel på områden som kommer beröras: Agera och bli bekväm på scen, tala högt, sjunga med olika sångtekniker, samarbeta med andra på scen, analysera en karaktär, se helheten av hur man gör en föreställning och naturligtvis ha roligt! Gruppen repar 15 tillfällen och spelar sedan upp den föreställning de repat på hela terminen för familj och vänner.

 

Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.STEG 4

Teatergruppen Steg 4 är en fast grupp med elever som gått i teaterskolan under en lång tid. Det är en avanceradgrupp som repar dubbeltermin och framför sin föreställning vecka 24 2021 på Sommarteaterns stora scen i Åbergs Trädgård. Under terminens gång jobbar eleverna med en svårare musikal i två akter. Mycket sång - både solo och i grupp, koreografier och djupa karaktärsanalyser. Eleverna arbetar också med att lära sig helheten av en föreställning, att spela både i fokus/utanför fokus och att hela ensemblen behövs för att få det slutglitliga resultatet. Men framförallt, att ha kul!

Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.
STEG 5

Teatergruppen Steg 5 är en fast grupp med elever som gått i teaterskolan under en lång tid. Det är en avanceradgrupp som repar dubbeltermin och framför sin föreställning vecka 24 2021. Detta ger extra utrymme för djupare karaktärsanalyser, djupare sångtekniker och skådespelartekniker. Under terminens gång jobbar eleverna med en svårare musikal i två akter. Mycket sång - både solo och i grupp, koreografier och både långa och korta scener. Eleverna arbetar också med att lära sig helheten av en föreställning, att spela både i fokus/utanför fokus och att hela ensemblen behövs för att få det slutglitliga resultatet. Slutligen presenterar gruppen sin föreställning i slutet av andra terminen ute på sommarteaterns stora scen vid Åbergs Trädgård.

Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.STEG 6

Teatergruppen Steg 6 är en fast grupp med elever som gått i teaterskolan under en lång tid. Det är en avanceradgrupp som repar dubbeltermin och framför sin föreställning vecka 24 2021. Detta ger extra utrymme för djupare karaktärsanalyser, djupare sångtekniker och skådespelartekniker. Under terminens gång jobbar eleverna med en svårare musikal i två akter. Mycket sång - både solo och i grupp, koreografier och både långa och korta scener. Eleverna arbetar också med att lära sig helheten av en föreställning, att spela både i fokus/utanför fokus och att hela ensemblen behövs för att få det slutglitliga resultatet. Slutligen presenterar gruppen sin föreställning i slutet av andra terminen ute på sommarteaterns stora scen vid Åbergs Trädgård.

Grupper släpps den 1 Juli inför Hösttermin 2021.