ROMEO & JULIA

Teaterns vackra scen kommer fyllas av en kärlekshistoria som går sönder. I centrum står Romeo och Julia, två unga och passionerade älskare som inte får vara tillsammans på grund av sina familjers rivalitet. Men deras kärlek är starkare än någon annan kraft på jorden och de kämpar för att vara tillsammans, oavsett vilka hinder som står i deras väg.

Romeo & Julia på Sommarteatern

 

Två starka släkter fläckar med sin splittring det ljuvliga Verona där vi spelar. Men det är inte det Verona som ni känner igen, och det är inte sagan ni tror er kunna. Sommarteaterns Romeo och Julia är gammal historia berättad på ett helt nytt sätt.


Det är svårt att föreställa sig, men ryktet säger att familjerna Montague och Capulet en gång i tiden var de närmsta av vänner. Nu tittar de knappt åt varandras håll och varje snedsteg ses som en krigsförklaring. Sedan barnsben har Romeo och Julia blivit lärda att avsky varandra, men vad deras föräldrar inte vet är att de i hemlighet hyser helt andra känslor. Allt de vill är att vara tillsammans, men när gamla problem kommer upp till ytan växer fejden mellan släktena sig större än någonsin förut. Deras enda hopp blir då varandra.


Romeo och Julia är en familjemusikal om samhörighet och envishet. Om att ärva trauman och kraften som krävs för att slå sig fri från negativa spiraler. Det klassiska mästerverket får genom Sommarteatern Ystad en helt ny svid, vi befinner oss nämligen i ett vilda västern. Likt alltid finns ett nyskrivet manus, musik av Frida Green och Christoffer Zaar och den där familjära känslan som bara går att hitta på utomhusscenen i Öja. Ett kärleksäventyr för hela familjen fyllt av värme och humor, spänning och dramatik. 1600-talet har aldrig känts så 2023 som just här och just nu.


BILJETTER

Biljetter till Romeo & Julia finns nu
tillgängliga för förköp på Nortic.se. Vi rekommenderar att du förköper dina biljetter för att garantera din plats på föreställningen. 

Om du vill köpa biljetter på plats, öppnar biljettluckan 1 timme före föreställningsstart. Kom ihåg att det inte är garanterat att det finns biljetter kvar till specifikt speldatum.

PRISER

Vuxenbiljett (18 år +) 
350 kr

Ungdomsbiljett (7-17 år)
250 kr

Barnbiljett (1-6 år)
95 kr

Barn under 1 år behöver inte boka en plats. 
Alla biljetter ovan visar 
exklusive Nortic.se serviceavgifter. 

INFÖR DITT BESÖK

Det är många som varje år återkommer till oss för att se sommarens föreställning. Men alla vet inte hur det ser ut på området. Förhoppningsvis har vi samlat alla svar på dina frågor. Om vi fortfarande missat din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.


Är du student och medlem hos Mecenat?

Då har du rabatt på biljetterna till Romeo & Julia genom Mecenats studentrabatter. Läs mer på knappen nedan

Är du kund hos Sparbanken Skåne? 

Då har du rabatt på biljetterna till Romeo & Julia genom Sparbankens mervärde. Läs mer på knappen nedan

Ska du köpa biljetter till hela familjen?

Vid köp av minst 4 biljetter och max 8 biljetter,
får du 10% rabatt på hela köpet.
Ange rabattkod: FAMILJ

Personer bakom

Regissör: Hilda Ståhl

Musikregissör: Anna Ståhl

Musik: Frida Green & Christoffer Zaar

Manus: Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl, Hannes Nilsson, Max Ivarsson

Ljudtekniker: Erik Jönsson

Musikproducent: Dick Örnå, Gil Media

Kostym: Eva Åberg

Affisch:  Hilda Ståhl

Kommunikation & Administration: Hannes Nilsson

Hitta hit

Sommarteatern i Ystad har sin utomhusteater bredvid Åbergs Trädgård.
Adress: Karlshemsvägen 51, 27198 Ystad

Regissörens ord...

Sommarteaterns Romeo & Julia är en spektakulär föreställning som bjuder på allt från dramatik och romantik till spänning och äventyr. Skådespelarnas förmåga att förmedla känslor är enastående och man kan inte annat än att bli helt uppslukad av deras prestationer."

Hilda Ståhl

Tillgänglighet

  • 2 rullstolsplatser vid läktaren, bokas via
    info@sommarteaternystad.com
  • Ledsagare går gratis
  • Handikappstoalett finns.
  • Teckenspråkgestaltad föreställning 14/7 18:30.
  • Hörselslinga finns ej tillgängligt, men allt tal och sång förstärks med mikrofon.

Merch

Det bästa sättet att ladda upp inför våra föreställningar är att shoppa merch i vår webshop eller på plats på området. En solfjäder, vattenflaska eller tygkasse är bara exempel av vårt utbud. Kika in webshopen och fynda.

Tapas & Teater (Picknick)

Sommarteatern & Pinchos är ett lysande koncept! 

För att göra din upplevelse på Sommarteatern extra härlig, kan du addera en Pinchos-picknik innan föreställningen börjar. Välj vilken eller vilka Pinchosrätter ni önskar på er picknick. När ni sedan kommer till Sommarteaterns. område kan ni hämta ut er beställning i Sommarteaterns café 1 timme innan föreställnignen börjar. Njut av härliga tapas och ladda upp inför sommarens häftiaste föreställning Romeo & Julia!


Slutligen...

Vill uppleva en oförglömlig teaterupplevelse i sommar, så ska du definitivt inte missa Sommarteaterns Romeo & Julia. Det här är en föreställning som verkligen har allt och som kommer att göra dig gripen och förtrollad från början till slut.