VÅRT KONCEPT & VISION

 

Sommarteatern har existerat som förening sedan 2001

men var flera år innan detta en plats där professionella såväl som amatörer kunde leva ut en passion för scenens alla konstformer. I hjärtat av Österlen startade Tommy Hansson det som idag har växt upp till att bli vårt paradis på Åbergs trädgård i Öja. Fanan har sedan dess passerats över till de två hängivna systrarna Ståhl, som tillsammans med en arbetsgrupp arbetar för att skapa en upplevelse som lämpar sig för alla åldersgrupper.

Varje sommar erbjuder vi en klassisk berättelse, omarbetad för att passa en modern värld. Denna berättelse fylls alltid med helt egenskriven musik som gör mer än att bara föra handlingen framåt. Med sång helt på skånska förmedlar vi även en känsla av familjaritet och tillhörighet som man bara hittar under den bara sommarhimlen.  

Genom en unik blandning av komik och dramatik har vi som målsättningen att sudda ut gränserna mellan barn- och vuxenteater till något som inte erbjuds inom vanliga kulturkretsar. Att skapa föreställningar där gamla, unga och alla där i mellan kan lämna med ett leende på läpparna och nya budskap att tänka på. Att sammankoppla generation till generation med ett gemensamt intresse; bra teater helt enkelt.