Inför ditt besök

Det är mycket folk som varje år återkommer till oss för att se sommarens nyhet. Men alla vet inte ur det ser ut på området. Här har vi samlat vanliga frågor och svar. 

Dåligt väder

Sommarteatern genomför föreställningen i alla väder. Vid kraftig åska avbryts spelet och återupptas när åskvädret passerat. Vi har ständig kontakt med vädersatelliter. Paraplyn är inte tillåtna med tanke på sikten för bakomvarande.

Om vi mot förmodan skulle vara tvungna att ställa in en föreställning, så kommer alla som köpt biljetter att kontaktas. Biljetter ombokas då till ett annat speldatum.


Sommarteatern har en utomhusscen med läktare utan tak.

Du kan låna regnkappor hos oss vid regn.

Var ligger sommarteatern?

Sommarteaterns utomhusscen finns i Öja precis utanför Ystad. Vi har ett stort område bredvid Åbergs Trädgård.

Parkeringsplats finns i anslutning till området.


Det går att ta sig hit med Skånetrafikens buss Skåneexpressen 4 som stannar vid hållplatsen Ystad Öja varpå du får ta en liten promenad till vår scen. Sök din resa i Skånetrafikens app eller på deras hemsida.

Sommarteaterns repetitionslokal ligger på Regementet i Ystad, Brjörnstjärnegatan 18. 

Bokning

Vi säljer biljetter på olika sätt, allt för att du ska kunna köpa biljetter hos oss på ett sätt som passar dig. Du hittar biljetter på vår hemsida, via Nortic.se eller på plats i biljettluckan. Tänk på att om du köper biljetter på plats är det inte säkert att det finns ledigt till föreställningen samma dag. Var ute i god tid. 

Föreställningen

Föreställningen är ungefär 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Föreställningen passar alla åldrar. Det finns många olika perspektiv att se föreställningen ur, oavsett om du är 5 eller 105 år.

Föreställningen är i två akter med en paus på 20 minuter.

Det är tillåtet att ta bilder och filma delar av vår föreställning. Lägg gärna ut på sociala medier så vi får se dina fina bilder! Glöm inte att använda våra hashtaggs #sommarteaternystad

Området

Det finns toaletter på området. Vid behov av handikapptoalett vänligen ta kontakt med personal. 

Det finns också café som säljer smått och gott. I caféet finns det popcorn, godis, chips, frukt, läsk, vatten, glass, bars och liknande.
Vi tar emot Swish och kontanter i caféet.

Det går bra att ha med sig egen picknickkorg och detta går att avnjuta vid våra bänkar och bord eller på vår gräsmatta. 

Läktaren


Vi har en helt nybyggd läktare som tar in 272 personer. På vår läktare ser man bra var man än sitter då det är en amfiteaterläktare.

Alla platser har ryggstöd och är numrerade. Det finns inget tak över scen eller läktare. Kom ihåg att om du har svårt att ta dig upp för trappor, bör du boka plats närmast scenen. 

Återköp av biljetter

Köpta biljetter återköpes ej.


I vårt biljettbokningssystem går det att köpa försäkring till biljetterna. Om denna köpts till, är det tillåtet att återköpa biljetterna enligt Nortic.se egna villkor.

Tillgänglighet

Rullstols- och handikappanpassade-platser finns självklart vid vår läktare. Säg till i biljettkassan om plats för rullstol så fixar vår personal på plats det, så att allt går så smidigt som möjligt. Vi har toaletter som är handikappanpassade. Meddela personal på plats så får du hjälp med detta.

Nedsatt hörsel: Vi använder oss av förstärkning både i repliker och sång med hjälp av våra mikrofoner och högtalare. T-Slinga finns tyvärr inte att tillgå.

Teckenspråksgestaltad föreställning: 1 av våra 25 föreställningar är teckenspråksgestaltad.


Ledsagare går alltid gratis på våra föreställningar. För att boka platser för ledsagare behöver du kontakta oss på mail: info@sommarteaternystad.com

Saknas din fråga?

Finns din fråga inte med? Tveka inte med att höra av dig till oss så svarar vi så fort vi kan. info@sommarteaternystad.com