Törnrosa

2022

 

Föreställningen

I över hundra år har folket sökt efter en mytisk flicka. En flicka från förr vars föräldrars bortgång lämnade kungariket utan regent. En flicka som kan föra landet från mörker tillbaka in i ljuset. Sökandet visar sig vara en nästintill omöjlig uppgift och i takt med att tiden sakta rör sig framåt får ondskans klor ett allt hårdare grepp om landets styre. Men i skuggorna rör sig en samling människor som ägnat sina liv åt att hindra detta. Hur högt priset än må vara tänker de inte ge upp innan de hittat henne – Törnrosa.


Sommarteaterns Törnrosa är en berättelse om att stå upp för vad som är rätt oavsett konsekvenserna. Om att låta jaget falla in i glömskan och priset som kommer av att prioritera sina medmänniskor. I denna familjemusikal fylld av fart och fläkt utforskas frågor rörande utanförskap, kulturkrockar och lojalitet. Tillsammans med humor, värme och kärlek vävs allt detta in i ett klassiskt äventyr framfört på ett sätt som det aldrig har gjorts förut, med glimten i ögat som har blivit Sommarteatern i Ystads signum. Med ett rykande färskt manus tonsatt av Christoffer Zaar och Frida Green är Törnrosa en upplevelse för alla sinnen som bara går att få just på vår scen ute i Öja, just sommaren 2022. 


Musiken

Frida Green och Christoffer Zaar tillsammans med Dick Örnå tog sig åter an uppdraget att skapa helt nyskriven musik till föreställningen Kung Arthur. Detta resulterade i 20 musikaliska verk som gjorde föreställningen till det bättre. 


13 av låtarna släpptes på Spotify redan under våren. Detta gavs möjlighet på grund av pandemin, och är något som kommer att bli en stående tradition.

Publiken

Sommaren 2022 fick vi äntligen använda vår utbyggda läktare till fullo. 270 sittplatser användes flitigt vid många föreställningar. Ensemblen var rädda för att ha blivit bortglömda under pandemin, men vår fantastiska publik visade tvärtemot. Över 5000 personer besökte föreställningen, vilket var ungefär samma antal som besökte De Tre Musketörerna innan pandemin. Snittpubliken blev 200 personer per föreställning. Totalt spelades 25 föreställningar. Törnrosa drog en publik på 5003 besökare.

Personer bakom

Regissör: Hilda Ståhl

Musikregissör: Anna Ståhl

Musik: Frida Green & Christoffer Zaar

Manus: Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl, Hannes Nilsson

Ljudtekniker: Erik Jönsson

Musikproducent: Dick Örnå

Kostym: Eva Åberg

Affisch: Hilda Ståhl

Kommunikation: Hannes Nilsson

Bakom scenen

Under 2016 startades en bakom-scenen-serie på Sommarteaterns Youtube där man fick följa med bakom produktionen.

Säsong 6 började i April 2022 och avslutas i Januari 2023. Under våren publiceras 6 avsnitt kring förarbetet av föreställningen och under hösten publiceras de 14 resterande avsnitten som handlar och visar arbetet bakom scenen på föreställningen Törnrosa

Avsnittet producerades av Hannes Nilsson, My Holmquist, Li Englén och Elias Iwenstam.

Läs mer om avsnitten på vår FandomWikia

Mer...

Manuset

Filip Jönsson, Anna Ståhl, Hilda Ståhl och Hannes Nilsson skrev årets manus med en ny handling, nya karaktärer och nya budskap. Manusgruppen arbetade med manuset i hundratals timmar med start i augusti  2021 och färdigställdes precis i årsskiftet 2021/2022.

Professionell filmning

Under De Tre Musketörernas fjärde spelvecka kom Wallén Media AB till Sommarteatern med uppdrag att spela in hela föreställningen, vilket de också gjorde. Med fyra kameror på läktaren filmade de hela föreställningen i minsta detalj. Man kommer inom kort att kunna köpa filmen på föreställningen på www.sommarteaterplay.com


Sponsorer


 
Stort tack till alla våra samarbetspartners!
Ni gör det möjligt för oss att fortsätta utvecklas och göra det vi älskar!
Sommarteatern